Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- در بیست و هشتمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان به مسائلی چون پیگیری موضوع آلودگی هوای اصفهان در سطح ملی، گرانی نان و همچنین ضرورت توجه به محیط زیست اصفهان از جمله ضرورت آبیاری درختان در بخش های مختلف شهر پرداخته شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ابوالفضل قربانی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در بیست و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان ضمن تبریک فرارسیدن دهه فجر، با ضروری دانستن تهیه گزارشی مفصل از ارائه خدمات پس از انقلاب توسط شهرداری‌ها و شوراهای شهر به مردم، اظهار داشت: اگر فردی دارای قضاوتی صحیح باشد با یک مقایسه مختصر از نظر جمعیت، وسعت و منابع به این نتیجه می‌رسد که به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی خدمات ارزشمندی در شهرها و روستاها به مردم ارائه شده که همگی نشان از برکت خون شهدا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان آنکه جلسه مشترک شهردار، اعضای شورای شهر و نمایندگان مجلس به صورت منظم هرماه برگزار می‌شود، بیان کرد: این جلسه به مرور زمان ضمن منظم‌تر شدن به نتایج قابل توجهی دست خواهد یافت. موضوع آلودگی هوا و بافت فرسوده در شهر و اقدامات موثر در حوزه استانی و ملی در جلسه پیش مورد بررسی قرار گرفت که با مطرح شدن مسئله پدافند غیر عامل در جلسه اخیر، این موضوع بررسی و مصوبات خوبی در راستای آن مطرح شد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: مطابق با جلسه مقرر شد که بخشی از این مصوبات که در سطح ملی مطرح است از سوی نمایندگان و حتی سران 3 قوه اعلام شود. همچنین بخش دیگر آن درسطح استانی و شهری با همکاری مدیران ارشد استانی و شهردار اجرا شود که امیدواریم نتایج آن به صورت ملموس برای مردم مشخص شود.

وی با اشاره به ارسال گزارش مکتوب این جلسات به مسئولان مرتبط، بیان کرد: یکی از پیامدهای بسیار خوب این جلسات، آن است که نامه‌ای مشترک پیرامون مباحث مختلف با امضای نمایندگان مجلس، رئیس مجمع نمایندگان شهرستان اصفهان، رئیس شورا و شهردار برای دستگاه‌ها ارسال و سپس پیگیری لازم انجام می‌شود.

قربانی پیرامون بودجه 1401، گفت: بلافاصله پس از تقدیم بودجه، کمیسیون‌های مختلف شورا جلسات متعدد برگزار کرده‌اند و با همت و جدیت در حال بررسی بودجه هستند. کمیسیون تلفیق از روز چهارشنبه نسبت به جمع بندی نظرات سایر کمیسیون‌ها اقدام می کند و تلاش ما بر آن است که بودجه سال آینده را در زمان مناسب خود به تصویب رسانیم.

وی ضمن تأکید بر ضرورت تکریم ارباب رجوع، خاطر نشان کرد: توجه به حرمت مردم، احترام به شهروندان و مراجعه‌کنندگان از دغدغه‌های شورای اسلامی شهر اصفهان که مدیران منصوب شده نیز به این موضوع توجه لازم را دارد، همچنین ضروری است که این موضوع با بهره گیری از ابزار و امکاناتی که امروزه وجود دارد به نحو جدی تری مورد توجه قرار گیرد تا رضایت مردم را به همراه داشته باشد.

امام جمعه اصفهان: دستاوردهای نظام اسلامی برای مردم تبیین شودافزایش 40 درصدی آمار بستر‌ی‌های کرونا در اصفهان/ چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم

قیمت آرد از سال 1399 ثابت است

ﻣﺤﺴﻦ ضیایی ﻣﺪﯾﺮﮐﻞ ﻏ ﻪ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺍﺻﻔﻬﺎﻥ نیز در این جلسه در تشریح معضلات گرانی نان اظهار داشت:  دولت گندم را تا کیلویی 9 هزار تومان تأمین می‌کند و در نهایت کیلویی 900 تومان یا 665 تومان می‌دهد، اما موضوع بالا رفتن قیمت صحیح نیست چرا که قیمت آرد از سال 1399 تاکنون ثابت مانده است. این نکته اهمیت دارد که هر زمانی که اختلاف قیمت ایجاد شد، رانت به همراه آن آمده است و این امر قابل کنتر نیست.

وی افزود: هنگامی که اختلاف قیمت کیسه آرد از کارخانه تا بازار 250 هزار تومان است کنترل کردن آن سخت می‌شود اما با این وجود شاهد تلاش دولت برای تأمین قوت غالب مردم هستیم. سال آینده مطابق بودجه بیش از 90 هزار میلیارد تومان یارانه آرد و نان خواهد بود. بدین معنا که هر ایرانی یک میلیون تومان یارانه پنهان آرد و نان دارد که امیدواریم دولت این مورد را اصلاح کند.

ﻣﺪﯾﺮﮐﻞ ﻏ ﻪ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺍﺻﻔﻬﺎﻥ  با بیان آنکه مطابق بررسی پژوهشکده ها رتبه کمترین دور ریز و ضایعان نان در کشور با نیم درصد به اصفهان اختصاص دارد، پیرامون کیفیت نان عنوان کرد: قبول داریم که استحقاق مردم بیشتر از این است، اما به دنبال پایلوت شدن اصفهان از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان قلب سالم، آن را به غذای سالم ارتباط داده که همه این‌ها به نان سالم مرتبط شده است.

وی خاطر نشان کرد: اصفهان از 10 سال پیش به عنوان پایتخت نان‌های سنتی مطرح بوده و اجازه نداده هیچ استانی این برند را در اختیار بگیرد هرچند که در برخی موارد دیگر چون بهداشت نانوایی، آموزش‌های لازم و چندین و چند پارامتر دیگر نیز اصفهان برند خود را به عنوان نخستین ها حفظ کرده است.

ضیایی با بیان آنکه در استان اصفهان 4 هزار و 800 واحد نانوایی در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: یک هزار و 405 واحد آن اعم از یارانه نوع یک و 2 در شهر اصفهان فعال هستند، همچنین 12 هزار و 300 تن آرد بین نانوایی‌های اصفهان توزیع می‌شود.

وی پیرامون تفاوت قیمت نان سنگک با دیگر نان ها عنوان کرد: به موجب تصمیم مدیران استانی در دولت پیشین برخی نانوایی به سمت پخت به صوت آزاد پزی کامل رفتند که همین موضوع عامل متفاوت بودن قیمت نان سنگک شد. هدف این تصمیم سنجش رضایت مشتری بود که به صورت نسبی رضایت مشتریان این نان اعلام شده است.

باید به آبیاری درختان در سطح شهر توجه ویژه داشت

سید امیر سامع، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه حفظ میراث طبیعی تجدیدناپذیر وظیفه آحاد مردم است، اظهار داشت: استفاده از روش‌های مناسب و فناورانه در تامین آب و آبیاری، ارتقای کیفیت و توجه به رشد حجمی درختان این شهر و نگهبانی از این میراث و رساندن آنها به نسل های آتی از جمله وظایف ما است.

وی با بیان آنکه متاسفانه در سال‌های اخیر و به ویژه در ماه های اخیر به دلیل عدم وجود آب جاری در زاینده رود و کاهش شدید ظرفیت خروجی چاه های آب وضعیت آبرسانی به درختان شهر شرایط مناسبی ندارد، گفت: فقر در آبیاری به ویژه درختان در حاشیه مادی ها و انهار در ماه های اخیر موجب ضعیف شدن آنها و ناتوانی در تحمل آسیب ها و آفت های محیطی شده است که این وضعیت خسارات جبران ناپذیری را به همراه خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه این رخداد ممکن است یک فاجعه زیست محیطی به همراه داشته باشد، خاطر نشان کرد: اکنون که قرار است تامین آب کشت کشاورزان عزیز مقدار مشخص و محدودی آب در رودخانه جاری و تامین گردد، به جهت حفظ فضای سبز و درختان شهر که میزبان آمد و شد و کسب و کار و تردد همه اهالی استان و یا وابستگان آنهاست، ضروری است از بابت تامین حقابه محقق نشده شهر سهمیه ای در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: از استاندار و مسئولان مربوط انتظار داریم که علاوه بر اختصاص 57 میلیون متر مکعب آب به کشاورزان بزرگوار شرق استان در رودخانه زاینده‌رود، عددی نیز به درختان و فضای سبز شهر داده شود چرا که این آب جایی جز رگ های خشکیده شهر یعنی همان مادی ها و انهار جاری نمی شود و آنها نیز از حق طبیعی و قانونی بهره مند هستند.

سامع در تشریح وضعیت بودجه 1401 شهرداری اصفهان، عنوان کرد: ضروری است که پروژه‌هایی به منظور افزایش ظرفیت‌های جذابیت و رونق شهری و افزایش امتیاز شهر از نگاه شهروندان به ویژه جوانان و همچنین گردشگران که با رویکرد ارتقای وضعیت محیط زیست اصفهان سازگار باشد، تعریف شود.

وی با اشاره به انجام پروژه هایی چون باغ بزرگ ملل، بوستان های قرآن و نهج البلاغه، توسعه باغ گلها و باغ پرندگان، بوستان ورزشی و تفریح ، بوستان یادمان شهدا و این دست پژوه ها، تصریح کرد: تقویت زیرساخت‌های شهر هوشمند که علاوه بر آنکه اصفهان را به سمت کسب شاهراه‌های لازم برای مدیریت شهری هوشمند سوق می‌دهد، زمینه لازم را برای رشد و رونق کسب و کارهای فناورانه و دانش بنیان که از ظرفیت های مهم شهرمان بوده، فراهم می سازد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با توسعه این زیرساخت ها می توان کمک ویژه ای برای ارائه خدمات غیرحضوری و به هنگام به مردم انجام داد که در این راستا رضایت شهروندان در امر خدمت رسانی ارتقا خواهد یافت.

اصفهان با دارا بودن زاینده رود می توانند برای کشور سودآور باشد

در ادامه عباس حاج رسولی ها رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان پیرامون برکات پیروزی انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: در اوایل انقلاب مدارس ابتدایی 5 شیفت بود اما اکنون به برکت انقلاب بسیاری از این معضلات در این سالها حل شده که در صورت توجه شاهد پیشرفت چشمگیر در حوزه وضعیت آبرسانی، خدمات شهری و خدمات جاده ای هستیم.

وی با بیان آنکه ضروری است که دستاوردهای انقلاب به مردم اطلاع رسانی شود، خاطر نشان کرد: امروزه با توجه به فشارهای اقتصادی که ابزار دشمن برای آسیب به انقلاب است می طلبد که به درستی از این عرصه عبور کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان ضمن ضروری دانستن توجه به مسائل اجتماعی مردم ادامه داد: این امر مهم کم از جان فشانی ها در 8 سال جنگ تحمیلی نیست، باید مشکلات پیچیده ای که  در زیر پوست شهر وجود دارد با دقت مرتفع شود. از سوی دیگر این روزها اشتغال یکی از مهم ترین معضلات در استان است که ضرورت همفکری مسئولان، خیران، تولید کنندگان و استاندار اصفهان را دوچندان می کند.

وی پیرامون معضلات مربوط به مسکن، تصریح کرد: در ابتدا باید راهکاری بنیادین به منظور حل تأمین مسکن جوانان در نظر گرفته شود و سپس به سمت رفع معضلات مربوط به ازدواج و جمعیت رویم که در این راستا خیران می توانند با حضور پررنگ خود در صحنه بسیاری از معضلات اجتماعی را برطرف کنند.

حاج رسولی ها با بیان آنکه حتی واحدهای تولیدی قدرتمند استان چون فولاد مبارکه و دیگر صنایع می‌توانند در راستای رفع بحران های اجتماعی اقدام کنند، اظهار داشت: با وجود آنکه در دوره ششم شورای اسلامی شهر حرکت در خوری صورت گرفته اما از شهردار اصفهان می خواهیم که در راستای تکریم ارباب رجوع و رسیدگی به مناطق کم برخوردار و محروم اصفهان توجه ویژه ای داشته باشند.

وی با اشاره به آنکه پروژه متروی اصفهان به 50 هزار میلیارد اعتبار برای تکمیل شدن نیاز دارد، خاطر نشان کرد: راهکار تامین آن این است که استاندار اصفهان از صنایع بزرگ دعوت کرده و در خصوص سرمایه گذاری در این پروژه در کنار شورای شهر و دولت مشکل آلایندگی در شهر را مرتفع سازند. همچنین مدیریت آب در کشور ناعادلانه است و ضروری است که سران 3 قوه پیرامون برداشت های غیرقانونی از رودخانه زاینده رود ورود کنند چرا که اصفهان با دارا بودن زاینده رود می تواند بهره های اقتصادی و گردشگری زیادی برای کشور داشته باشد.

موضوع اصلی ما در بودجه 1401 رویکرد محله محور است

حجت الاسلام منوچهر مهروی‌پور رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان در تذکری به دنبال بررسی بودجه 1401 توسط کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: ما در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی پس از بررسی های متعدد در قالب چندین جلسه به زودی نظرات کمیسیون تلفیق به مشورت گذاشته می شود. نباید از خاطر ببریم که موضوع اصلی ما در بودجه 1401 رویکرد محله محور است.

وی افزود: همچنان در راستای موضوع مذکور به صورت کامل نحوه ورود شهرداری در باب خدمات مشخص نشده و از شهردار اصفهان می‌خواهیم که نسبت به محله محور بودن بودجه سال آتی توجه ویژه داشته باشد. همچنین کاهش تصدی‌گری از دیگر اهداف ما در شورای اسلامی شهر است که این موضوع را در جشن های دهه فجرخواهیم دید.  هدف ما در شورا است و این اتفاق ان شالله در جشن‌های دهه فجر رقم خواهد خورد.

باید به انتصاب فوری مدیران در بخش های مختلف توجه ویژه شود

مصطفی نباتی نژاد، رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان در بیان تذکرات خود پیرامون تاخیر در انتصاب مدیران اظهار داشت: : با وجود گذشت چند ماه از دوره جدید مدیریت شهری، تعداد قابل توجهی از پست‌های سازمانی همچنان با سرپرست اداره می‌شوند. اگر این موضوع غیرقانونی است تکلیفش مشخص شود و حتی اگر غیرقانونی نیست نیز متعارف نیست مع ضروری است که زمان معینی برای تعیین تکلیف سازمان مورد نظر مشخص شود.

 وی با اشاره به ساز و کار ابزاری پیرامون اجرای طرح شفافیت به ویژه در زمینه پیمان سپاری، عنوان کرد: برخی کلانشهرها تالار آنلاین معاملات شهرداری را مورد توجه قرار دادند که در این تالار فراخوان‌ها به صورت یکپارچه منتشر می‌شود و مردم ازآن کسب اطلاع می کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در جلسات پیشین پیسنهادی به منظور تشکیل کارگروهی برای سیاستگذاری واحد در حوزه تبلیغات شهری داده بودم که همچنان صورت نگرفته و ضرورت توجه دارد.

انتهای پیام/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر اصفهان خاطر نشان زاینده رود توجه ویژه بودجه 1401

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۱۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟

تنفس هوای پاک، طبیعی‌ترین حق طبیعی هر شهروند است و شهروندان کلان‌شهر شیراز با مشارکت و هم‌دلی خود با دستگاه‌های متولی این حوزه، در پاک بودن هوای شیراز به عنوان پاک‌ترین کلان‌شهر ایران نقش‌آفرینی بسیاری داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، کلان‌شهر شیراز در بخش مرکزی استان فارس و در ارتفاع هزار و ۴۸۶ متر از سطح دریا و در منطقه کوهستانی زاگرس قرار دارد و آب‌وهوای این شهر زیبا و توریستی معتدل، مطبوع و همیشه تمیز است.

امتداد کوه دراک در غرب، کوه‎ و پارک ملی بمو در شمال و کوه زاگرس در شمال‌شرق شیراز سبب ایجاد طبیعت زیبا، آب‌وهوای تمیز و محیط زیست سالم شده است و وجود باغ‌های متعدد همچون باغ گل‌ها، باغ ارم، باغ دلگشا، باغ نارنجستان قوام، باغ جهان‌نما و باغ‌های قصرالدشت و چمران این کلان‌شهر موجب شده است تا اقلیم مناسب برای گسترش درختان به ویژه درخت نارنج باشد تا کوچه‌ها، خیابان‌ها و باغ‌های بزرگ در فصل بهار بوی عطر بهار نارنج به خود بگیرد و هوای شیراز را معطر کند.

سرانه فضای سبز و حفظ باغات شیراز به تلطیف بودن هوای کلان‌شهر شیراز کمک کرده است، به گونه‌ای که این کلان‌شهر با یک میلیون و ۸۹۶ هزار و ۲۵۸ نفر جمعیت شهرنشین، شهری تمیز و بدون حتی یک روز آلودگی هوا در سطح کشور سرآمد است.

طبیعت و کوه‌های زیبا در اطراف شیراز و تنوع فضای سبز و وجود باغ‌های رنگارنگ و منحصربه‌فرد سبب شد تا شیراز با آب‌وهوا و محیط زیست‌سالم، در دی ۱۴۰۲ از سوی مجمع شهرداران آسیایی، این کلان‌شهر به عنوان پایتخت محیط‌زیست سال ۲۰۲۴ آسیا معرفی شود.

رؤیا لیلیون مدیر دیپلماسی شهری مجمع شهرداران آسیایی در خصوص علت انتخاب کلان‌شهر شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا می‌گوید: با توجه به طرح‌هایی که شهرداری شیراز در زمینه محیط زیست و مدیریت منابع آبی اجرا کرده است، شیراز عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا را از آن خود کرد.

وی می‌افزاید: اقدامات شاخصی که شهرداری شیراز برای کسب این عنوان انجام داده است، آغاز مطالعات زیست محیطی با لحاظ اولویت‌ها و مسائل موجود بوده است.

مدیر مجمع شهرداران آسیایی ادامه می‌دهد: استقرار نظام مدیریت سبز با هدف صرفه‌جویی در مصرف مواد و انرژی و اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی نظیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و خریداری و نصب دستگاه‌های سنجش بر حسب آلودگی هوا با هدف پایش شهر شیراز و پیگیری و انجام امورات مرتبط با قانون هوای پاک در اقدامات هماهنگی کشوری است.

به گفته وی افزایش استفاده از انرژی‌های فسیلی و انرژی‌های پاک به اصلاح الگوی مصرف در این شهر کمک کرده است و وضعیت زیست‌محیطی باعث رونق بیشتر گردشگری در این کلان‌شهر شده است.

مدیر مجمع شهرداران آسیایی اضافه می‌کند: انتخاب شهر شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست شهرداری این کلان‌شهر را موظف کرده است، در سال ۲۰۲۴ اقدامات بیشتری برای پایداری زیست‌محیطی شهر انجام دهد تا جایی که برای دیگر شهرهای عضو مجمع به یک شهر الگو تبدیل شود.

لیلیون می‌گوید: در حال حاضر کلان‌شهر شیراز امروز نیز در حالی که پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت کشور است، نسبت به سایر کلان‌شهرها روزهای کمتری را آلودگی هوا سر می‌کند،، اگر چه نسبت به سال‌های گذشته میزان آلودگی هوا بیشتر شده است اما هنوز روزهای زیادی از سال عطر بهار نارنج در هوای این شهر به مشام می‌رسد.

معرفی شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا، موجب اعتلای جایگاه این کلان‌شهر خواهد شد

عطا پورشیرزاد مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به برگزیده شدن شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا از سوی کارشناسان بین‌المللی می‌گوید: این موضوع فرصتی برای پاسداشت ارزش‌های محیط زیست در کلان‌شهر شیراز است و باید این فرصت را غنیمت شمرد و از داشته‌های محیط زیست شهر حفاظت و حراست کرد.

وی اظهار می‌کند: کسانی که شیراز را در این جایگاه شناخته‌اند، شاخص‌هایی مدنظر داشته‌اند، شاخص‌هایی که بارها ارزیابی و راست‌آزمایی شده است و این موضوع قطعاً موجب اعتلای جایگاه شیراز خواهد شد و به ارزش‌های این شهر خواهد افزود و ما نیز باید در کنار همه تلاش‌ها بکوشیم تا این جایگاه شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا حفظ شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس می‌افزاید: مدیریت پسماند در کلان‌شهر شیراز یکی از بهترین‌ها در سطح کشور است.

پورشیرزاد ادامه می‌دهد: کلان‌شهر شیراز یکی از بهترین سایت‌های بازیافت و پردازش پسماند را دارد و می‌توان گفت که این یک سایت پیشتاز در سراسر کشور است و مجموع این عوامل موجب شده است تا شهر شیراز عنوان پایتخت محیط زیستی قاره آسیا را کسب کند.

وی تصریح می‌کند: محیط زیست استان فارس پیگیری لازم را در جهت حفظ هوای پاک، پایش مداوم صنایع، محیط زیست سالم و سایر حوزه‌ها دنبال خواهد کرد و سخت‌گیری‌های زیست محیطی را در کنار نظارت‌ها خواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه می‌کند: هوای کلان‌شهر شیراز غالباً از لحاظ شاخص کیفیت، قابل قبول است و این موضوع به جز مشارکت مردم، حوزه خدمات و مدیریت شهری در توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی، سرانه فضای سبز و وجود باغات شیراز که به تلطیف بودن هوای پاک کمک می‌کند، محقق نمی‌شود.

پورشیرزاد می‌گوید: برخلاف سایر کلان‌شهرها، شهر شیراز در سال گذشته ۹۶ درصد از روزهای سال‌جاری پاک و قابل قبول بوده و تنها چهار درصد روزهای آلوده داشته است و این موضوع یک شاخص ارزشمند در زیست‌پذیری شهر شیراز است.

وی ادامه می‌دهد: شهر شیراز با داشتن بیش از ۲۳ متر مکعب سرانه فضای سبز بسیار بالاتر از استاندارد کشوری قرار دارد و این به واسطه همکاری مجموعه‌هایی همچون شهرداری بوده است.

مدیرکل محیط زیست استان فارس در خصوص اقدامات انجام شده در حفظ و حراست از شاخصه‌های زیست‌پذیری شیراز تاکید می‌کند: واحدهای صنعتی درون شهری در شهر شیراز همچون کارخانه‌های سیمان، پشم شیشه، روغن نباتی یا از محدوده شهر شیراز خارج شدند یا در حال خارج شدن هستند، همچنین تمام کشتارگاه‌های شهر شیراز و حومه مجهز به سیستم تصفیه‌خانه مجهز هستند و تمام بیمارستان‌های این کلان‌شهر به سیستم بی‌خطرسازی مجهز شده‌اند و در راستای سیاست‌های مدیریت درست پسماند دو سایت ورمی‌کمپوست و بیوکمپوست در شهر شیراز راه‌اندازی شده است.

کلان‌شهر شیراز یکی از بهترین سایت‌های بازیافت و پردازش پسماند را دارد

امروزه مدیریت پسماندها یکی از مهمترین چالش‌های زیست محیطی مدیران شهری است که باید با اتکا بر دانش متخصصان و الگو گرفتن از سازمان‌های پیشرو اقدامات موثرتری در این خصوص صورت پذیرد، در این راستا سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز پروژه‌های بزرگ در حال احداث سلول‌های مهندسی بهداشتی برای دفع پسماند عادی و عفونی و لاگون ذخیره روان آب سایت تولید کمپوست فعالیت‌های زیست محیطی را اولویت قرار داده است.

روح الله خوشبخت معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز در تشریح خدمات سازمان و سایت‌های دفع زباله و پسماند در شهر شیراز می‌گوید: خطوط تفکیک صنعتی پسماند یکی از ضروریات کاهش دفن پسماند است که با ظرفیت روزانه ۶۰۰ تن از سال‌ها قبل به بهره‌برداری رسیده و برای احداث خط سوم نیز اقدامات لازم در حال انجام است.

وی خاطرنشان می‌کند: با استفاده از دانش و نظرات اساتید اهل فن و تجربه کارشناسان، سازمان سلول‌های مهندسی_ بهداشتی در سایت دفع پسماند طراحی و احداث شده و در حال حاضر مورد استفاده است که در احداث سلول‌های مهندسی بهداشتی دفن پسماند از لایه‌های مختلف نظیر کوبیدن خاک رس و ژئو ممبرین و ژئو تکستایل برای جلوگیری از نشت شیرابه به درون زمین استفاده شده است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز تصریح می‌کند: فعالیت‌های انجام شده در سایت دفع پسماند شیراز بسیار خوب و رو به پیشرفت و در راستای حفاظت از محیط زیست و حفظ هوای سالم شهر شیراز است.

تعداد روزهای آلوده سال ۱۴۰۲ در چهار شهر بزرگ کشور

در حالی کلان‌شهر شیراز در سال گذشته ۹۲ درصد از روزهای سال را با هوای پاک پشت سر گذاشته است که دیگر کلان‌شهرهای بزرگ کشور تنها چند روز هوای پاک داشتند و آلودگی هوا تا اندازه‌ای بود که مدارس این کلانشهرها را به تعطیلی کشاند.

سیدمحمدمهدی میرزایی قمی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ششم فروردین ماه سال‌جاری در یک کنفرانس خبری در تشریح کیفیت هوای تهران می‌گوید: تعداد روزهای آلوده سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، به میزان ۵۱ روز برابر با ۱۴ درصد کاهش داشته است.

وی با اعلام اینکه هوای پایتخت در سال ۱۴۰۲ در مجموع ۱۰ روز پاک، ۲۳۶ روز قابل قبول، ۱۰۷ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز نیز ناسالم بود، می‌افزاید: این در حالی است که به ترتیب ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال گذشته، مطلوب‌ترین کیفیت هوا و ماه‌های آذر با ۲۱ روز فراتر از حد مجاز، تیر با ۱۹ روز فراتر از حد مجاز و آبان با ۱۴ روز فراتر از حد مجاز، آلوده‌ترین ماه‌های سال ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره اینکه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۱۴ روز آلوده (معادل ۳۱ درصد روزهای سال) و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۷۰ روز آلوده (معادل ۴۷ درصد روزهای سال) ثبت شده است، اظهار می‌کند: این آمار برای سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹ روز (۳۳ درصد روزهای سال) بوده است.

اصفهان نیز طی سال‌های اخیر به عنوان آلوده‌ترین کلان‌شهر کشور به شمار می‌رود که در پی خشکاندن رودخانه زاینده‌رود و تالاب بین‌المللی گاوخونی و تحت تأثیر کاهش بارندگی در دو دهه گذشته کانون‌های بحرانی گردوغبار آن افزایش پیدا کرده و این امر در کنار صنایع آلاینده و تردد میلیونی خودروها سبب شده است که شهر تاریخی اصفهان حتی در بهار و تابستان نیز بیشترین هوای آلوده را داشته باشد.‌

نگاهی به آمار کیفیت هوای اصفهان نشان می‌دهد که شمار روزهای آلوده این کلان‌شهر در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۴۴ روز کاهش و تعداد روزهای قابل قبول ۳۵ روز و روزهای پاک هشت روز افزایش پیدا کرده است است.

کلان‌شهر اصفهان بر پایه آمار اداره کل حفاظت محیط زیست استان از ابتدای فروردین تا بیست‌وهشتم اسفندماه ۱۴۰۲، طی ۳۶۴ روز، ۱۷ روز هوای پاک، ۲۱۷ روز هوای قابل قبول (سالم)، ۹۸ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۳۲ روز هوای ناسالم برای عموم شهروندان (وضعیت قرمز) را تجربه کرد.

رضا اسماعیلی مسئول مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی مشهد نیز در بیست‌ویکم فروردین سال‌جاری در یک کنفرانس خیری گفته بود: سهم مشهد از هوای پاک در سالی که گذشت، ۲۶ روز بوده است، مقایسه آمار کیفیت هوا در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که مشهد تا حدودی آلوده‌تر شده است، زیرا تعداد روزهای با هوای پاک کاهش و روزهای ناسالم افزایش پیدا کرده است.

به گزارش ایمنا، بنابر اعلام سازمان محیط زیست، ۹۲ درصد از روزهای سال هوای شیراز پاک است و این آمار در مقایسه با آمار هوای پاک سایر کلان‌شهرهای کشور همچون تهران، اصفهان، مشهد، تبریز بسیار مشهود است، این تفاوت ناشی از اقداماتی است که در زمینه تغییرات اقلیمی، حوادث طبیعی و مدیریت منابع آبی شیراز انجام شده است و این اقدامات در انتخاب این کلان‌شهر به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا مؤثر بوده است.

این موضوع بسیار حائز اهمیت است که به پاک بودن هوای شیراز در طول سال مغرور نشویم، این دستاورد گذشتگان بوده و لازم است برای نسل آینده برنامه‌ای دقیق و منسجم طراحی و اجرا شود، از سوی دیگر تلاش برای آینده باید بیش از گذشته باشد و بسیاری از هزینه‌های غیرضروری این روزها باید به سمت احیای محیط زیست و صیانت از منابع طبیعی به عنوان یک اقدام ماندگار برای آینده هدایت شود.

کد خبر 745529

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • شیراز چگونه یک کلان‌شهر بدون آلودگی هوا شد؟
  • شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟
  • مزارع چند کشاورز در ۳ روستای پاکدشت در پی سیلاب آسیب دید
  • توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت